Skapa jobbet som passar livet, inte tvärtom!

Ända sedan vi var små har vi fått lära oss att ställa oss frågan vad vi vill bli när vi blir stora. Det är därför inte konstigt att det ofta är där vi fastnar. Vi jagar efter det perfekta jobbet som ska uppfylla oss på alla plan. Vad det ofta handlar om är att vi längtar efter ett annat liv, snarare än ett annat jobb. 

Mitt arbete handlar om att hjälpa dig hitta sätt där du kan försörja dig på att göra sådant du älskar - utifrån hur du vill leva!  Och man behöver inte bestämma sig för en sak. Allt handlar om lära sig att se hur man kan kombinera intressen, kunskaper, talanger och erfarenheter för att skapa sig inkomstkällor som gör att man kan leva som man vill. 

Du kanske vill arbeta med försäljning en del av tiden och med att odla växter i din trädgård övrig tid? Du drömmer kanske om att kunna kombinera ditt intresse för fotografering med din kunskap inom eventplanering, krishantering eller någon av dina andra talanger som du samlat på dig genom åren? Eller så är du en av dem som fantiserar om att skriva, men har ingen aning om hur du utan utbildning ska kunna börja tjäna pengar på det. Oavsett hur splittrade dina intressen och kunskaper är så går det att hitta sätt där du kan kombinera dem och skapa dig ett jobb där du får använda det du verkligen känner är du. Jag har lärt mig, den hårda vägen, att man kan göra precis vad man vill. Och man behöver inte bestämma sig för en sak. Allt handlar om lära sig att se hur man kan kombinera intressen, kunskaper, talanger och erfarenheter för att skapa sig inkomstkällor som gör att man kan leva som man vill. Att starta eget kan kännas läskigt och svårt, så börja med att söka stöd från rätt håll - dvs. från någon som gått igenom samma sak som du nu vill gå igenom, som känner till utmaningarna och vet hur man ska ta sig över hindren. Har du inte vänner eller liknande så föreslår jag att du hör av dig till mig - jag har gått igenom hela registret!

90 MINUTERS OMPROGRAMMERING

Metoden jag arbetar med går mycket ut på att hjälpa dig tänka om kring vad som är ett jobb. Det finns inte endast en existerande relation mellan arbetsliv och fritid, utan det går faktiskt att skapa sig ett jobb helt utifrån sina egna förutsättningar. Och när du väl börjat tänka i de banorna så kommer du aldrig att se på ett jobb med samma ögon igen.

Så hur kan jag hjälpa dig? Förutom att jag använder mina egna erfarenheter så utbildades jag hösten 2013 av Dr Valerie Young. Hon arbetar med en metod som kallas "Life first work second approach to career planning" och är omnämnd i allt från Oprah Winfrey Magazine till The Wall Street Journal. Jag tar både emot enskilda personer och mindre grupper och sätter ihop program helt utifrån varje persons och grupps behov. 

UPPLÄGG FÖR ENSKILD COACHING

1. Jag börjar med att skicka dig en uppgift som du förbereder innan vårt första möte. Jag kommer sedan att lägga ett par timmar på att gå igenom uppgiften du gjort och utifrån den ta fram förslag till dig på möjliga inkomstkällor och affärsidéer utifrån hur du vill leva. Uppgiften är långt ifrån ett CV, utan går mer ut på att förstå vad du drömmer om att göra och i vilka sammanhang du trivs bäst.

2. Vi bokar in ett möte på 90 minuter där en stor del av tiden läggs på att brainstorma kring olika möjliga inkomstkällor och affärsidéer, baserat på uppgiften du gjort. Målet är att du ska gå ifrån mötet med en idé om vad du vill göra och en plan på vilka steg du måste ta för att komma dit och komma igång med ditt eget företag.

3. Ett par dagar efter vårt möte får du en uppföljning där jag via mail sammanfattar det vi kommit fram till, tillsammans med nyttiga information som kan vara dig behjälplig i starten.

Den kunskap du kommer att ha med dig efter vårt möte är:

  • Hur du kan börja ta betalt för att arbeta med dina intressen, kunskaper, talanger och erfarenheter

  • Vilka som vill ha det du har

  • Hur du kommer igång med dina idéer och ditt företag

  • Hur du tacklar de vanligaste hindren och får rätt stöd

Fr.o.m 1 januari 2019 är priset 1900 kr + moms (25%). Observera att jag har en prisgaranti där jag garanterar dig att du kommer att gå ifrån våra möten med minst en idé som du tycker om, annars får du pengarna tillbaka.

Om du är intresserad av att bli coachad så skriv! Jag ringer upp dig så att vi kan sätta ihop ett upplägg som passar dig.  Jag befinner mig i Norrtälje, en timme med buss från Stockholm. Om du finns i en annan del av Sverige eller världen så är det inga problem att ta mötet via telefon. 

 

Kommentarer från klienter

“Johannas vägledning var väldigt givande då hon har förmågan att tänka utanför boxen och att kombinera ihop mina intressen och erfarenheter till förslag på inkomstkällor på ett proffsigt och spännande sätt, samt att hennes positiva tro på att allt är möjligt kombinerat med hennes struktur kring hur jag kan nå dit gjorde att jag känner att det verkligen är möjligt. Jag har verkligen fått hjälp att nå mitt mål: att leva det liv jag vill leva.”
/Sofia Larsson, Luleå

“Är du på riktigt? Finns det verkligen människor som du? Det verkar så,och jag är så oerhört tacksam för att jag hittade dig på nätet och att du vill jobba med mig. Vårt samtal gav mig så mycket glädje och energi, så du anar inte. Du är så engagerad och duktig på det du gör. Är så tacksam för att du vill hjälpa mig. Du har verkligen kickat igång en enorm kraft inom mig och jag är eld och lågor på denna affärsidé. Det känns så spännande och roligt. Känner knappt igen mig själv! Jag tror att allt föll på plats när du kom med denna affärsidé. Jag visste inte alls vad jag ville, men nu tror jag att jag vet. Det känns så rätt. Tack så mycket för ditt engagemang och att du tror på mig. Det betyder mycket.”
/Helena Johansson, Sollefteå

Jag tycker att det var super att få träffa dig som gjort det möjligt att skapa försörjning av det du brinner för att göra. Din glöd och optimism samt förmåga att tänka utanför den ”berömda boxen” gör dig till en free-spirit som hjälper människor att ta tag i sina drömmar och förverkliga dem. Fortsätt göra det du gör med den höga kvalitet till bra pris du har idag!
/Malin Forsberg, Linköping

Jag har känt igen mig så mycket i dig och din historia, det blir som att prata med en vän, en kunnig och initierad vän – inte bara en avlägsen konsult. Där ligger mycket av vinsten för mig; någon som vet vad min historia innebär (även om allas är unik), som förstår på djupet utifrån egna erfarenheter vad som kan vara styrkor, fallgropar, fördelar, nackdelar, hinder, möjligheter. Oerhört betydelsefullt! Det blir så befriande att prata på det sättet, inga värderingar eller pekpinnar, utan ett möte på ett djupare och mer insiktsfullt plan. Och konkret! Du har ju verkligen verktygen och kan fungera som något av en katalysator; arbetet måste var och en göra själv, utifrån sina egna förutsättningar och livsvillkor, men själva igångsättandet är en viktig del av det du erbjuder. Insikt, uppmuntran, feedback, pushning!
/Erika Sundblad, Bjuv


Exempel på vad jag gör

Läs gärna ett av mina blogginlägg nedan, som är ett typiskt exempel på hur jag jobbar med att ta fram idéer till mina klienter som vill starta eget företag. Du kommer aldrig att se på ett jobb med samma ögon igen. Jag lovar!