"Det här är mitt favoritkontor!"

Tulum är fullt av människor som sökt sig hit pga livsstilen. Tempot är unikt. Med få ljuskällor vaknar många med solen redan runt kl. 5 på morgonen och går till sängs runt kl. 20 när endast månen och stjärnorna lyser upp. 

Julieta är en av dem som valt att flytta hit och har under de månader hon varit här upptäckt helt nya sidor av sig själv. 

- Det var först när jag kom hit som jag fick ett riktigt djup i det jag utbildat mig till. Jag har hittat gnistan igen och får så mycket uppskattning varje dag, säger hon. Julieta ler alltid när man möter henne och omfamnar en varje morgon med en stor kram. Hon har en naturlig fallenhet för att arbeta med människor och hennes händer skänker magi.

- Jag utbildade mig till fysioterapeut för några år sedan och efter det fick jag tillfälligt arbete på ett barnsjukhus i Argentina, där jag är uppväxt. Jag kände hela tiden att jag ville resa och miljön var för tuff för mig med alla barn som var så sjuka. Jag mådde dåligt varje dag när jag kom hem. När de erbjöd mig fast jobb tackade jag därför nej. Jag kände att jag vill upptäcka världen och utvecklas vidare i min roll. Jag ville få arbeta med människors känslor, få riktig närkontakt med dem. Innan jag blev fysioterapeut utbildade jag mig till ingenjör, men jag behöver verkligen jobba med människor. Jag vill se människor i ögonen, få arbeta med beröring, hjälpa dem. Jag ville inte sitta på ett kontor. 

Sedan några månader arbetar Julieta som SPA-terapeut och får göra allt det hon drömde om. Hon träffar nya människor varje dag och älskar tempot här. Hon säger att det var först här hon förstod vad hon var menad för att göra. 

- Jag får så mycket beröm varje dag och vet nu vad min talang är. Alla säger att de får energi av mig. Jag kunde kanske inte ge det på samma sätt på barnsjukhuset. Det jag alltid vetat är att jag vill hjälpa människor, men nu gör jag det. Fast på ett annat sätt som även får mig att må bra. Jag är verkligen mitt rätta jag här. 

Julieta tar med mig till SPA-anläggningen hon talat så varmt om. Jag har väntat mig ett stort hus med långa korridorer och ett flertal stora behandlingsrum. Istället promenerar via barfota genom vit sand fram till en liten hydda, som ligger på en klippa med stora fönster ut mot havet. Ett rum, that's it. Det finns ett bad mitt i rummet inne i hyddan och ett par massagebänkar. Hon öppnar dörren ut till terassen där det finns ytterligare möjlighet att ge behandling. Havet slår mot klipporna rakt nedanför. Hon tittar på mig, ler stort och säger: 

- Det här är mitt favoritkontor!

image.jpg