Lyssna på din inre 85-åring

Sedan i våras har jag varit så upptagen av tankar på olika projekt att jag helt kommit ifrån det som faktiskt var anledningen till att jag flyttade hit – lugnet, naturen, djuren och allt det härliga det innebär att leva på en gård. Jag älskar att jobba med kroppen och vara ute och röra på mig. Ändå kan jag räkna dagarna jag gjort det senaste halvåret på min ena hand. Så idag tog jag på mig mina blåkläder och åkte med Oskar bort till gården. Vi har varit ute hela dagen och satt upp stängsel till kornas nya hage.

Jag älskar när jag kan känna att jag är till nytta, när man ser resultat av sitt arbete med en gång. Det har varit en helt magisk höstdag och svårt att beskriva med ord vad jag känt inför att få vara med ute och jobba i den här miljön. Mitt på dagen blev vi bjudna på kålpudding och äppelkaka till efterrätt av Oskars föräldrar. Vi lekte med Valle lite och åkte sen tillbaka för att jobba. Jag kan köra traktor själv nu och det känns så spännande att jag kan vara med i lite större skala under vårbruket nästa år! När solen började gå ner så åkte vi tillbaka hem. Fräsan kom springande längs med vägen för att möta oss. Det har aldrig känts så skönt att komma hem som idag. Jag kände mig helt lycklig. 

Jag läste en bok här om dagen som alla ni som känner igen er i mig säkert kan uppskatta. Den heter ”Meningen med hela skiten” och är skriven av Nina Åkestam. Hon tar upp en sak som jag tycker är väldigt bra att påminna sig om då och då, nämligen sin inre 85-åring. Fundera på varför du egentligen håller på med det du håller på med. Vad kommer du önska att du gjorde mer eller mindre av när du är 85 år? Och gör sen det!