Var med och forma boken “Livet på egna villkor”

Nu har mitt bokprojekt dragit ut alldeles för långt på tiden och jag behöver därför er draghjälp! Så till alla er som är nyfikna på att läsa och dessutom ha möjlighet att vara med och påverka innehållet i boken om hur man skapar sig ett liv på egna villkor - anmäl ert intresse här! Jag kommer inte att dela med mig av bokinnehållet på bloggen, utan skickar endast ut till er som anmäler er. 

Första kapitlet skickas ut nästa vecka och jag har sedan som intention att dela med mig av ett nytt kapitel varje vecka. De kommande 8 veckorna är säkrade, men nu behöver jag er hjälp för att färdigställa boken! Ni hjälper mig genom att läsa, kommentera och ha synpunkter på vad ni önskar få läsa i boken. Har ni några speciella frågor, funderingar eller annat om hur jag gjorde för att bryta upp och byta liv? Alla tankar är välkomna och jag är tacksam för alla synpunkter! Vad du får som tack? Förhoppningsvis en bok som svarar på alla dina frågor och funderingar om hur du kan göra och tänka för att skapa dig din egen drömtillvaro! Jag kan inte komma på något bättre sätt att skriva boken på än att få göra det i nära kontakt med dem jag skriver den för. Jag hoppas att du är en av dem och att du vill dela med dig av dina tankar!

Boken, med arbetsnamnet ”Livet på egna villkor”, är en utlämnande självbiografi om att byta liv - från ett liv där allt jag ägde till slut ägde mig, till ett liv med större frihet.

Boken tar sin början under en period då jag nått vägs ände. Jag har uppnått flera av mina karriärmässiga drömmar, med många eftertraktadea tjänster på mitt CV. Jag bor i en vacker sekelskifteslägenhet mitt i attraktivaste Vasastan i Stockholm, med både kakelugn, balkong och garage. Men trots framgångarna är jag inte nöjd.

Under 6 års tid har jag bytt jobb inte mindre än 7 gånger och flyttat 14 gånger mellan tre olika städer. Åren har genomsyrats av ett sökande efter något mer, utan att jag riktigt vetat vad. Mina drömmar är många, men jag har förstått att jag måste välja, att jag inte kan få allt. 

När jag i augusti 2013 blir sjukskriven för andra gången på kort tid för utmattningssymptom, inser jag att jag i själva verket behöver mindre. Mindre saker, mindre jobb, mindre krav. Jag förstår att det jag söker inte är ett nytt jobb, det är ett nytt liv.

I jakten på mer har jag glömt bort vems drömtillvaro det är jag strävar efter. För jag känner inte längre igen mig i de sammanhang jag befinner mig i – varken jobbmässigt eller socialt. Jag börjar ifrågasätta relationer till vänner, valet av prioriteringar och känner att allt omkring mig mest består av yta. Jag saknar djup och ett liv som överensstämmer bättre med mina egna värderingar.

Efter att i desperation hyrt ut lägenheten för att få in pengar att kunna klara mig några månader utan en plan, tar jag mig till min brors lägenhet, som står tom under tiden han är bortrest. Jag tar precis bara med mig det nödvändigaste och tänker att detta är min chans att börja om från noll. Jag spenderar dagarna framför datorn, sökandes efter något som kan ge mig den nystart jag behöver. Sökandet tar mig till New York, som blir utgångspunkten för en resa som kommer förändra mitt liv både fysiskt och psykiskt.

Mitt i allt kaos träffar jag deltidsbonden Oskar, som är allt jag inte är. Han lever ett liv i enkelhet och är nöjd och trygg. Han prenumererar på underkläder via postorder och möter mig vid bussen sena kvällar med pannlampa och reflexväst. En man som inte lever efter andras förväntningar utan istället skapat sina egna spelregler och prioriterar frihet och livskvalitet framför pengar.

Drygt 3 år senare bor jag i huset jag drömt om norr om Norrtälje, tillsammans med Oskar och våra döttrar Bonnie och Botilde. Istället för att jaga drömjobbet försöker jag idag forma drömlivet. Jag har lärt mig se hur jag kan kombinera mina talanger, kunskaper, tillgångar och erfarenheter för att skapa mig inkomstkällor, som alla bidrar till att jag får så mycket av livet jag drömmer om som möjligt. 

Boken skildrar vad som hände åren där emellan – från att ha lämnat ett tryggt, ekonomiskt bra liv men som fick mig att må dåligt, till att jag idag lever så som jag egentligen drömde om att leva. Jag skriver om vad som till slut fick mig att våga ta steget, hur jag gick tillväga och jag skriver också om den ständiga konflikten mellan att följa mitt eget hjärta och att lyssna på samhällets och andras förväntningar.

Boken är tänkt att, genom min egen historia, inspirera fler att våga lyssna till sina verkliga drömmar och ge konkreta verktyg för hur man kommer dit. 

Hoppas du vill dela den här resan med mig! Här kommer länken till listan där du kan sätta upp dig för att få ett nytt kapitel skickat till dig varje vecka. 

Frågor, önskemål om vilka tips som skulle vara värdefulla för dig som också vill skapa dig ett liv på egna villkor mm lämnar du enklast via kommentarsfältet i detta inlägg eller på Facebooksidan Wandering Living. Du är självklart också välkommen att maila mig på johanna@wanderingliving.com. Jag är så tacksam för din hjälp och hoppas kunna dela med mig av allt det du vill veta!

Varma hälsningar,

Johanna