Vad är framgång för dig?

I mina första stapplande steg mot att bryta upp och byta liv ställde jag mig själv en fråga som kom att bli viktigare för mig än många andra. Nämligen - vad var framgång för mig? 

Framgång används ofta som ett annat ord för succé, karriär, berömmelse, välfärd, erkännande och genombrott. Men har du funderat på vad som egentligen är viktigt för dig? Svaret säger en del om vad som borde få ta mer utrymme och kan hjälpa dig prioritera för att få mer av livet du drömmer om.

Alla har sin egen definition av framgång. För vissa är det att tjäna en viss summa pengar, för andra är det berömmelse, för en tredje grupp är det kanske att få göra verklig skillnad för dem som inte har det lika bra som oss. För en stor grupp människor handlar framgång idag om att få mer kontroll över sina liv.

Det var också det jag började känna ett stort behov av - att skapa ett liv på egna villkor. Sådant som jag tidigare värderat högt och trånat efter, så som en fin lägenhet och ett bra jobb, kändes inte längre viktigt. Faktum var att stressen det innebar att veta att jag skulle behöva jobba på samma sätt varje månad för att ha råd att bo kvar i lägenheten mitt i Stockholm – den var inte längre värd det. Jag kände inte att jag hade något liv. 

Pengar, ett bra jobb och tillgång till alla de materiella saker många drömmer om kanske inte är det som gör dig heller lycklig i längden. Så vad skulle kunna få dig att må bra på sikt? Om du inte ställt dig själv den frågan tidigare så gör det!

Allt om mina tankar och funderingar kring detta och mycket mer kan du läsa om i senaste kapitlet i boken jag skriver - "Livet på egna villkor". Jag delar med mig av ett nytt kapitel varje vecka och om du också är intresserad av att ta del av innehållet kan du registrera dig här. Hoppas du vill hänga på!

Trevlig helg önskar jag dig!

Varma hälsningar,

Johanna

Jag kom fram till att framgång för mig var att ha mer kontroll över mitt liv - t ex över var och hur jag jobbar. Här hemma trivs jag bäst - sittandes vid mitt skrivbord med vidsträckt utsikt över åkrar och ängar. Här betar rådjuren utanför varje dag och hararna gör oss sällskap varje kväll.

Jag kom fram till att framgång för mig var att ha mer kontroll över mitt liv - t ex över var och hur jag jobbar. Här hemma trivs jag bäst - sittandes vid mitt skrivbord med vidsträckt utsikt över åkrar och ängar. Här betar rådjuren utanför varje dag och hararna gör oss sällskap varje kväll.

IMG_2513.JPG