Inredning & Renovering

Johanna Schuster inredning

Att renovera ett hem är ofta ett heltidsjobb. Allt för ofta utmanar det dessutom övriga åtaganden, relationer sätts på prov och allt som heter fritid konkurreras ut på nolltid. Jag vet, för jag har de senaste åren haft ett flertal sådana projekt samtidigt som jag försökt sköta ett vanligt jobb. För mig har ett trivsamt hem alltid varit nyckeln till lugn och ro, en plats att få avkoppling och känna njutning och välbehag. Men innan man kommer dit kan hemmet istället vara kantat av mycket stress och beslutsångest. För mig är glädjen jag känner när jag hittar en lösning jag letat efter länge svår att mäta med något annat. Förutom den jag känner för min familj då. Men det är bara nånting med den kreativa processen som gör att jag inte vill gå och lägga mig på kvällen. Välbehaget som sköljer över en när man släcker ner strålkastarna, hoppar mellan trösklarna för att inte nudda golvets som målats innan man avbryter arbetet för natten. När man äntligen får tvätta av sig dammet och krypa ner bland kuddarna och äntligen få känna det svala sänglinnet mot huden. Det finns inget bättre. Och vetskapen om att man nästa morgon ska få gå upp och fortsätta. Jag älskar det.

Att inreda och renovera är nog det jag får absolut mest energi av, men det är också det som kan ta mest energi. Känner man då dessutom inte som jag, att det är något lust- och glädjefyllt, då kan det vara värt att fundera på om man borde be om hjälp. Jag har under flera år jobbat med både små och stora uppdrag vid sidan om de vanliga jobb jag haft tidigare. När jag bestämde mig för att lägga om mitt liv och låta livet sätta riktningen för vilka jobb jag skulle göra så var det självklart för mig att inredningen skulle få en stor roll. Jag arbetar idag framförallt med att inreda hem och kontorsmiljöer. Men jag tar även på mig att projektleda hela inredningsuppdrag där min roll blir att hålla ihop alla inblandade och vara på plats när rörmokare, elektriker och andra entreprenörer behöver komma in. Upplägget beror helt på hur mycket du själv vill vara med och styra, men min erfarenhet är att det tar tid att åka och välja kakel, blandare, köksinredning och tyger. Kanske det kan vara skönt att någon som du vågar lita på kan göra grundjobbet åt dig så att vi sedan i lugn och ro kan sätta oss i ditt blivande kök för att titta på prover som jag varit och hämtat. Något som faktiskt kan vara rimligt att hinna en kväll efter att du kommit hem från jobbet, istället för att lägga flera veckor själv på att åka runt mellan olika leverantörer.

Jag sätter alltid ett fast pris baserat på uppdrag. Så hör av dig vid intresse så tar vi ett möte! För att se tidigare arbeten, kika i galleriet där jag samlat några av mina favoriter.