Etagevåning vacker nog för New York Times

När jag kom in här första gången var det bara kärlek. Även om stället var totalt nedgånget och inget hade gjorts med det sedan det köptes av damen som flyttat in på 20-talet. Hon hade tagit emot sällskap på uppemot 20 personer, med endast en kokvrå i hallen att tillgå. Elen behövdes dras om överallt, väggar och golv slipas ner och målas. Trappen behövde få ett räcke, kök byggas såklart, väggar rivas, vatten dras om etc. Det kändes som om det inte fanns någon riktig ände. Men ett antal månader senare var den gamla pärlan ljus och fräsch igen. Och New York Times kom på besök för att fotografera den lilla skatten. En riktig drömvåning!


Attraktivast i Vasastan

Det är i alla fall vad som sägs om Rörstrandsgatan där den här 1:an ligger. Eller numera en 2:a. Det jag såg när jag kom in här var 40 kvm med totalt outnyttjade ytor och potential. Jag såg till att flytta köket till vardagsrummet och gjorde ett mysigt sovrum där det slitna köket hade legat. Och för att göra lägenheten ultimat för två byggdes det en en 3 m lång platsbyggd garderobsvägg med förvaring hela vägen upp till tak. Och så lite fina tapeter, färg och detaljer på det. Behöver jag säga att värdet höjdes rejält? En sådan här lägenhet kan förvandlas till en guldgruva. Rätt adress, lite goda idéer och duktiga entreprenörer är vad som behövs.


Här har man inget emot övertid

Vitt och stelt som ett sjukhus med lysrör som gör även den minst känsliga på dåligt humör. Är det så här man får inspiration på jobbet? Under en helg när kontorsråttan dragit på möte i USA tog jag med mig stege, tapeter, lite färggladare möbler och satte igång. Jag kan även nämna att budgeten tillät mig inte att sväva ut direkt. Med några få tusenlappar fick jag leka med det som fanns att tillgå och addera lite här och lite där. Murrigt var önskemålet. Tänk vad en tapet och lite färg kan göra! Julle sitter nu gärna kvar på kontoret, vilket han också ofta får göra eftersom det är svårt att få något gjort när kollegorna vill hänga i soffan och dricka saft för jämnan.


Skrivstuga för låtskrivare till Ariana Grande, Jennifer Lopez och Maroon 5

I en källare på 240 kvm har det under de senaste månaderna växt fram en studio där flera av Sveriges just nu främsta låtskrivare sitter. Bilder på resultatet kommer inom kort!