Ersatte drömjobbet med drömlivet

I oktober 2013 packade jag 3 väskor, hyrde ut min Stockholmslägenhet och flyttade in hos min bror några kvarter bort. Jag behövde börja om från noll och hade ingen aning om var jag skulle börja. Jag hade på 6 år bytt jobb inte mindre än 7 gånger, flyttat 14 gånger mellan 3 olika städer och blivit sjukskriven för utmattning 2 gånger på kort tid. Jag kände mig misslyckad, olycklig och kände att jag var ett hopplöst fall på arbetsmarknaden. I själva verket hade jag avverkat flera av de jobb som stod högst upp på listan över drömjobb för både mig och många andra. Jag hade lämnat företag som Ericsson, Rädda Barnen och IKEA Foundation där jag satt på några av de högsta positionerna inom mitt yrkesområde kommunikation. 

Min jakt på det rätta jobbet handlade egentligen om något helt annat. Jag behövde byta livsstil. Jag hade gått emot mig själv och mina riktiga behov så mycket att jag till slut inte fick luft. Jag tror att alldeles för få människor ser den verkliga anledningen till att de inte orkar med tillvaron. Ju mer man kämpar mot sig själv och det man verkligen vill, desto större risk att man kör slut på sig själv. Det var även vad som hände mig. 6 månader senare hade jag sålt min lägenhet, hyrt ett hus på landet, träffat en bonde och startat ett eget företag som passade med livet jag ville leva.

Jag är nu helt min egen och jag lever på att göra sådant jag älskar. Jag inreder, frilansar som kommunikatör och använder dessutom mina erfarenheter för att coacha andra som dig i hur du kan göra för att starta ditt eget företag - baserat på hur DU vill leva.  Jag har bosatt mig på lagom avstånd från Stockholm, så att jag fortfarande kan få känna stadspulsen ibland. Jag bor numera i en liten stuga norr om Norrtälje tillsammans med min bonde Oskar, katten Fräsan och vallhunden Valle. 

 

Gjorde intresset till mitt jobb

I många år hade jag inredningen som mitt stora intresse. Jag flyttade ofta och längtade ständigt efter nya projekt. Trots att jag gjorde flera bra lägenhetsaffärer, så såg jag det alltid bara som ett intresse. Tills den dagen då jag insåg att jag faktiskt skulle kunna tjäna lika mycket pengar på det som ett vanligt jobb. Då bestämde jag mig för att inte lyssna till alla tankar om att "det är ju inget riktigt jobb" och istället köra. Idag är det en av mina inkomstkällor, som gör att jag kan leva det liv jag vill leva. 

 

Lär känna mig genom min blogg