Downshifting...

Foto: Sofia Draco/ Feeling Free Photography

Foto: Sofia Draco/ Feeling Free Photography

Tre månader har gått sedan jag kom hem från BB och påbörjade det som antagligen kommer att bli min viktigaste roll i livet, nämligen den som mamma. Ingenting är sig likt här hemma och det där med att leva i nuet har blivit högst påtagligt. Man kan liksom inte göra så mycket annat. Men sakteligen börjar man lära känna den lilla individ som flyttat in i vårt hem och jag känner för varje dag som går igen vissa återkommande moment. Nämligen att det nästan varje dag runt lunch ligger en sovande tös i soffan som faktiskt verkar kunna klara sig själv ett par timmar. Och här om dagen kom världens lust tillbaka för att börja titta på de tankar och idéer som jag samlat på hög under många månader. Jag tror bestämt jag är redo att börja jobba igen. Och som mamma känns det viktigare än någonsin att hitta en lösning för jobbet som fungerar med livet.

Det är det jag arbetat för sedan jag för nästan exakt två år sedan packade tre väskor och hyrde ut min lägenhet för att prova min lycka någon annanstans. Jag hade siktet inställt på ett ashram i Indien men jag behövde aldrig åka så långt. Min räddning fanns mycket närmre än så och istället för att fly ännu en gång så hittade jag hem på riktigt. Därför att jag tillät mig lyssna på vad jag verkligen längtade efter och behövde för att må bra. Jag hade i så många år ifrågasatt mig själv och vad det var som gjorde att jag inte kunde må bra av att göra det som ”alla andra” gjorde. Men när jag för två år sedan packade mina väskor hade jag börjat tänka annorlunda. Jag kände att det inte längre var läge att ifrågasätta mig själv, utan systemet. Jag behövde sänka tempot och leva ett långsammare liv. Och för att kunna göra det behövde jag se över mina kostnader och omprioritera. Det var inte svårt när jag visste vad jag kunde få istället. Min vardag hade blivit en energitjuv där allt det jag ägde till slut ägde mig. Jag vill aldrig mer behöva känna så. Tid har för mig blivit så mycket mer värt än saker. Och när jag tittat på min lilla Botilde som håller på och vaknar så hoppas jag att hon också kommer att kunna uppskatta det, d.v.s. att ha en mamma som är hemma mycket, som har tid att lyssna på henne och leka. Som inte stressar iväg på morgonen med frukosten i famnen eller som aldrig orkar något när jag är ledig. För från och med nu kommer familjen alltid att vara nummer ett för mig.

I senaste numret av Driva Eget finns hela åtta sidor inspiration om hur man kan göra för att växla ner och få mer tid över för andra saker än att arbeta och spendera. Ett utdrag hittar ni här. Trevlig läsning! Och på återseende snart igen :)