Många går bara upp på morgonen för att de inte dött under natten

Mitt första möte med Charlie Söderberg var under en föreläsning för 2 år sedan. Jag var då mitt under en förändringsprocess och sög åt mig allt jag kunde som handlade om hur man kunde förändra sitt liv och börja fokusera på annat än jobb och status. Charlie ifrågasätter rikedom och vad det egentligen är. Rikedom kan ju vara så mycket och beroende på vem man frågar så kommer man att få olika svar. Det jag insåg för ett par år sedan var att rikedom för mig, det var något helt annat än det jag egentligen höll på att jaga efter. Rikedom för mig var att ha mer tid, att få göra mer av det jag verkligen älskar. Så som jag levde förut fanns inte den tiden. Det var först när jag insåg vad det var jag ville ha mer av som jag också kunde börja göra förändringar på riktigt. Idag kan jag knappt förstå att jag är där jag är. Men det är bara jag som sett till att jag är där jag vill vara, och den förändringen kan vi alla åstadkomma.

Charlie är nu aktuell i en serie på nyhetsmorgon som handar om hur man får ett rikare liv. Det första steget handlar om att ge sig själv en chans att ta reda på vad som faktiskt är rikedom för en själv, vad det är man vill få ut av livet. Han talar om en scen i sagan ”Alice i underlandet” där Alice vid en fyrvägkorsning träffar en katt som hon frågar;
- Vilken väg ska jag ta?
- Vart ska du då, svarar katten?
- Jag vet inte, svarar Alice
- Ja då spelar det heller ingen roll vilken väg du tar.

Charlie menar att om man inte vet vart man är på väg så är det inte heller lätt att veta vilken väg man ska ta för att komma dit man vill. 

Om du också är intresserad av att förändra saker och ting i ditt liv så kolla gärna in klippet nedan. Sedan ligger jobbet hos dig. Vad skulle göra att du längtade upp ur sängen på morgonen? När du vet det är det också enklare att göra de förändringar du behöver för att komma dit. Om du behöver hjälp så gör jag gärna vad jag kan för att ge dig rätt verktyg. Läs mer om hur jag kan hjälpa dig att designa ditt liv här - utifrån hur DU vill leva!